Vrienden projecten


Algemeen
Elk jaar kiest de stichting Scratch Muziekdagen Leiden een project, waaraan de financiële bijdragen van haar vrienden worden besteed. Voor het bepalen van dit doel, zal zij ook gebruikmaken van de input van haar vrienden. Deze informatie wordt onder andere vergaard via de evaluaties en nieuwsbrieven.

Project 2016 Uit de afgelopen evaluaties blijkt, dat een groot aantal zangers vindt, dat de repetities met het orkest ondanks eerdere aanpassingen (te) veel tijd in beslag nemen. Dit signaal nemen wij natuurlijk heel serieus. Het gevoel dat 800 zangers niets zitten doen, terwijl zij het liefste zoveel mogelijk willen zingen, mogen wij niet negeren.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om in 2017 dit vriendenproject te continueren:


‘Versterking kwaliteit orkest’

Door een investering in de bladmuziek en optimalisatie van het orkest, willen wij de repetitietijd van het orkest verder terugbrengen. Hierdoor blijft er meer tijd over om lekker te zingen. En dat is natuurlijk waar het om gaat, tijdens dit grote en unieke meezingevenement.


Lees hier de nieuwsbrieven!
Scratch Muziekdagen Leiden: het grootste jaarlijkse scratchevenement van Europa
Scratch komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’ ofwel ‘met niets beginnen’. En dat is precies wat dit evenement is: samen met zo’n 1000 andere muziekliefhebbers uit alle delen van het land op één dag een muziekstuk instuderen én ’s avonds uitvoeren voor publiek.

Onder leiding van een professionele koordirigent en solisten, bieden De Scratch Muziekdagen een podium aan zangers en muzikanten uit Nederland én Europa. Iedereen mag meedoen, of je nou heel goed bent of niet. Meedoen met de Scratch Muziekdagen, betekent ook een dag vol plezier, gezelligheid en ontmoetingen. We hebben elk jaar een uitgebreid programma, dus je kunt zelf kiezen uit verschillende muziekthema’s en data. Meerdere dagen meedoen kan natuurlijk ook, dus graag tot Scratch!