Aanmelden als Concertbezoeker

De Scratch Muziekdagen leiden 2016 zijn weer omgevlogen, heeft u dit jaar gemist?
Voor 2017 kunt u weer kaarten bestellen vanaf 1 oktober 2016 om 00.00 uur.

 

Het reserveringssysteem opent in een nieuw venster, sta popups toe als je browser deze tegenhoudt. 

De Jongeren Messiah van 17 februari is uitverkocht.
Er kunnen geen toegangskaarten meer worden besteld.


Concertkaarten: keuze uit eerste en tweede rang
De Pieterskerk is met haar mooie akoestiek en statige uitstraling, een prachtige locatie voor een bijzonder concert. Zowel om te luisteren als om te kijken. Tijdens de uitvoeringen van de Scratch Muziekdagen wordt de kerk speciaal ingericht met stoelen en een tribune, om alle concertbezoekers een mooie plek te kunnen bieden. Wij hebben hierin onderscheid gemaakt tussen 1e en 2e rangsplekken.

Eerste rang
De stoelen op de eerste rang staan recht voor het podium, uitlopend naar de tribune achterin. Deze plekken zijn genummerd en geven een mooi overzicht over het orkest, de solisten en de grote tribunes waarop de ongeveer 800 zangers zich bevinden. Vanwege de grootte van de kerk, kan de afstand tot het podium redelijk ver zijn.

Tweede rang
Bezoekers op de tweede rang zitten doorgaans schuiner voor het podium en hebben een minder compleet overzicht dan de bezoekers op de eerste rang. Deze plekken zijn ongenummerd. Het grote voordeel van de tweede rang is, dat het geluid minstens zo goed is, maar via de vele beeldschermen, de solisten ook nog eens van dichtbij te volgen zijn. Daarnaast worden op deze schermen ook de beelden getoond van het grote koor en is het mogelijk om het zingende familielid of vriend close-up in actie te zien. Omdat de tweede rang vrije zitplaatsen zijn, is het aan te raden op tijd aanwezig te zijn. De kerk opent 45 minuten voor aanvang van het concert haar deuren.


Bestellen
Via de paarse knop boven in dit scherm kom je terecht bij het bestelformulier voor de concertkaarten. Bij de kaarten voor de eerste rang kun je zelf aangeven welke stoelen je wilt reserveren. Voor de tweede rang gelden geen vaste/gereserveerde plaatsen.
Als je de bestelling hebt afgerond en verzonden, ontvang je van ons een bevestiging van je bestelling. De kosten zullen door middel van een éénmalige incasso van je rekening worden afgeschreven. De bestelde kaarten zullen vanaf begin december naar je worden toegestuurd.

Reserveren concertkaarten voor eerste rang rolstoelplaatsen
Wij hebben voor concertbezoekers in een rolstoel enkele plaatsen op de eerste rang beschikbaar. Deze plekken bieden tevens plaats voor één begeleider. Gezien het beperkt aantal plaatsen, is het wel noodzakelijk deze uiterlijk een week voor het concert te reserveren. Dit kan uitsluitend telefonisch voor Messiah I en II via telefoonnummer: 071 541 47 92 en voor Musical Highlights en Mozart via telefoonnummer: 06 255 243 40. Mochten wij geen reservering hebben ontvangen, dan kunnen wij geen plek garanderen op de eerste rang. Het kan dan voorkomen dat wij een andere geschikte plek op de tweede rang zullen aanwijzen.


Lees hier de nieuwsbrieven!
Scratch Muziekdagen Leiden: het grootste jaarlijkse scratchevenement van Europa
Scratch komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’ ofwel ‘met niets beginnen’. En dat is precies wat dit evenement is: samen met zo’n 1000 andere muziekliefhebbers uit alle delen van het land op één dag een muziekstuk instuderen én ’s avonds uitvoeren voor publiek.

Onder leiding van een professionele koordirigent en solisten, bieden De Scratch Muziekdagen een podium aan zangers en muzikanten uit Nederland én Europa. Iedereen mag meedoen, of je nou heel goed bent of niet. Meedoen met de Scratch Muziekdagen, betekent ook een dag vol plezier, gezelligheid en ontmoetingen. We hebben elk jaar een uitgebreid programma, dus je kunt zelf kiezen uit verschillende muziekthema’s en data. Meerdere dagen meedoen kan natuurlijk ook, dus graag tot Scratch!